Sosyal 6 Hazırlık Genel Tekrar Klasik Soru Cevapları

aygunhoca tarafından yazıldı. Aktif . Yayınlanma 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Soruları

Kullanıcı Oyu: 3 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

                             Sosyal 6 Hazırlık Genel Tekrar Klasik Soru Cevapları

1.TÜRKİYE 2009 YILINDA EN FAZLA İHRACATI HANGİ ÜLKELERE YAPMIŞTIR?

CEVAP: SIRASI İLE ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE, İTALYA VE IRAK’TIR.

2.DEVLETİN KAMU HİZMETLERİNİ YERİNE GETİREBİLMEK İÇİN TOPLADIĞI PARAYA NE DENİR?

CEVAP: VERGİ

3.İNSANLARIN ÇEŞİTLİ KAYNAKLARI İŞLEYEREK ÜRÜNLER ELDE ETMESİNE NE DENİR?

CEVAP: ÜRETİM

4.VERGİ VERMEK İLE İLGİLİ BİR SÖZ SÖYLEYİNİZ.

CEVAP: VERGİ DEVLETİN MİLLET VE ÜLKEYE KARŞI YERİNE GETİRMEYE MECBURDUR.(A.AFET INAN MED. BİLG. VE ATATÜRK EL YAZILARI)

5.ORMANLARI KORUMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?

 CEVAP: ÇÜNKÜ ORMANLAR OKSİJEN KAYNAĞIDIR.

6.ANKARADA HANGİ MADENLER ÇIKARILIYOR?

CEVAP:LİN(LİNYİT),Tr(TRONA)

7.NİTELİKLİ INSANIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

CEVAP: ÖZÜ SÖZÜ BİR OLACAK, YARDIMSEVER, TUTTUĞUNU KOPARACAK, DÜRÜST, ANLAYIŞLI.

8.GİRİŞİMCİ NEDİR?

CEVAP: BİR İŞE GİRİŞEN KİŞİLERE GİRİŞİMCİ DENİR.

9.SİZCE İNSANIN KENDİ İŞİNİ YAPMASI NEDEN ÖNEMLİDİR?

CEVAP: ÇÜNKÜ SEVECEĞİ İŞ OLMASI LAZIM Kİ O İŞİ SEVEREK YAPSIN.

10.AVUSTRALYANIN EN ÖNEMLİ İHRACAT MADDESİ NELERDİR?

CEVAP: ET VE YÜN.

11.İŞ İMKÂNLARININ EN FAZLA OLDUĞU YER NEREDİR?

CEVAP: ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ).

12.TÜRKSOYUN AMAÇLARINDAN BİR TANESİNİ SÖYLEYİNİZ?

CEVAP: TÜRKÇE KONUŞULAN ÜLKELER VE TOPLULUKLAR ARASINDA KÜLTÜREL İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ.

13.TİKA NE ZAMAN KURULDU?

CEVAP:24 OCAK 1992

14.İSVEÇİN YÖNETİM ŞEKLİ NEDİR?

CEVAP: CUMHURİYET.

15.OLİGARŞİ NE DEMEKTİR?

CEVAP: HÂKİMİYETİN BELİRLİ BİR GRUBUN ELİNDE OLDUĞU YÖNETİM ŞEKLİDİR.

16. MAĞARA VE KULUBEDE YAŞAM NE ZAMAN BAŞLAMIŞTIR?

CEVAP: M.Ö 50.000 TARİHİNDE BAŞLAMIŞTIR.

17. ÇİN SEDDİNİN YÜKSEKLİĞİ KAÇ METREDİR?

CEVAP: 8 METRE.

18. ÇİN SEDDİ YAKLAŞIK KAÇ KM DİR?

CEVAP:  6 BİN.

19. ASYA HUN DEVLETİNİN İLK HÜKÜMDARI KİMDİR?

CEVAP: TEOMAN.

20. UYGUR DEVLETİ KAÇ YILINDA KURULMUŞTUR?

CEVAP: 840 TARİHİNDE.

21. ÇOCUK OLARAK EN ÖNEMLİ HAKKIMIZ HANGİSİDİR?

CEVAP: YAŞAM.

22. HAK VE SORUMLULUKLARIMIZI ÖĞRENDİĞİMİZ EN ÖNEMLİ KURUM HANGİSİDİR?

CEVAP: AİLE.

23. (SHÇEK) AÇILIMI NEDİR?

CEVAP: SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU.

24. CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDA KAÇ TANE YILDIZ BULUNUR?

CEVAP: 16 YILDIZ.

25. CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDAKİ 16 YILDIZIN RENKLERİ NEDİR?

CEVAP: SARI RENKTEDİR.

26. TÜRKİYENİN SES BAYRAĞI NEDİR?

CEVAP: TÜRKÇEDİR.

BOŞLUK DOLDURMA SORULARI

27.OKULDA KULÜP ÇALIŞMALARIMIZDA ………………. KURALARINA UYARIZ.

CEVAP: GRUP.

28. ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİNDE ................ AYRINI YOKTUR.

CEVAP: IRK.

29. İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMA GÖRE ÜSTLENDİĞİMİZ, SERGİLENEN DAVRANIŞLARA  ………………… DENİR.

CEVAP: ROL.

30. KUR’AN- KERİM ……………………….. DÖNEMİNDE ÇOĞALTILARAK ÖNEMLİ MERKEZLERE GÖNDERİLMİŞTİR.

CEVAP: HZ. OSMAN

31. ............................ ANTLAŞMASI İLE MEKKELİLER MEDİNEDE MÜSLÜMANLARIN KURDUĞU DEVLETİ RESMEN TANIMIŞLARDIR.

CEVAP: HUDEYBE

32. KAVİMLER GÖÇÜ ……………… TARİHİNDE BAŞLAMIŞTIR.

CEVAP: 375

33. TÜRK ADIYLA KURULAN İLK DEVLET ‘’ ……………………… ‘’ DİR.

CEVAP: KÖK TÜRKLER

34. AVRUPA HUN DEVLETİNİN HÜKÜMDARI ………………..  DIR .

CEVAP: ATİLLA

35. AVRUPA HUN DEVLETİNİN BAYRAĞINDA ÇİFT BAŞLI ……………………. VARDIR.

CEVAP: KARTAL

36. DUBAİNİN ESKİ YAZILIŞI …………………………..  DİR.

CEVAP: BURJ EL DUBAİ

37. ……………………. KOLAYCA ANLAŞILABİLEN KANITLANABİLİR VE BİLİMSEL VERİLERE DAYANAN BİLĞİDİR.

CEVAP: OLGU

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

38. (…..) HAKKIMIZI ARAMAK İÇİN GEREKİRSE ZOR KULLANMALIYIZ.

CEVAP: YANLIŞ

39. (…..) ÖLÇEK KÜÇÜLDÜKÇE HARİTANIN KAPLADIĞI ALAN GENİŞLER.

CEVAP: DOĞRU

40 ( …..) BAŞLANĞIÇ MERİDYENİ İNGİLTEREDEN BAŞLAR.

CEVAP: DOĞRU

41. (…… ) ORHUN KİTABELERİ MOĞALİSTANDA BULUNUR.

CEVAP: DOĞRU

42. ( …..) KEOPS PİRAMİDİ MISIRDA BULUNUR.

CEVAP: DOĞRU 

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR

43. TAC MAHAL HANGİ ÜLKEDE BULUNUR?

CEVAP: HİNDİSTAN

44. NEMRUT DAĞININ YÜKSEKLİĞİ KAÇ METREDİR

CEVAP:2150 METRE

45. TAC MAHAL HANGİ HÜKÜMDAR TARAFINDAN YAPILMIŞTIR?

CEVAP: ŞAH CİHAN

46. SIR ISAAC NEWTON NE ZAMAN ÖLMÜŞTÜR?

CEVAP: 1727

47. LOUİS PASTEUR NEREDE DOĞMUŞTUR?

CEVAP: FRANSA

48. ARKHİMEDES HANGİ YÜZYILDA YAŞAMIŞTIR?

CEVAP: 3. YÜZYILDA

49. ALBERT EİNSTAİN HANGİ TARİHTE NOBEL FİZİK ÖDÜLÜ ALMIŞTIR?

CEVAP: 1921

50. PİERRE CURİE HANGİ TARİHTE DOĞMUŞTUR?

CEVAP: 1859

51. EĞİTDİR GÖLÜ HANGİ BÖLGEDE BULUNUR?

CEVAP: AKDENİZ 

52. ACIGÖL HANGİ ÜLKEMİZDE BULUNUR?

CEVAP: AFYONKARAHİSAR

53. VEDA HUTBESİ KAÇ YILINDA ĞERÇEKLEŞMİŞTİR?

CEVAP: 632

54. ULUBAT GÖLÜ HANGİ BÖLGEDE BULUNUR?

CEVAP: MARMARA

55. HAMMURABİ YASALARI KAÇ MADDEDEN OLUŞUR?

CEVAP: 282

56. AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ NE ZAMAN İMZALANMIŞTIR?

CEVAP: 1950

57. CUMHURİYET NE ZAMAN İLAN EDİLMİŞTİR?

CEVAP: 29 EKİM 1923

58.  İLK KIZ ÖĞRETMEN OKULU HANGİSİDİR?

CEVAP: DARÜL MALLİMAT

59. DARÜL MALLİMAT NE ZAMAN AÇILMIŞTIR?

CEVAP: 1870

60. HİRHANLI BARAJ GÖLÜ HANGİ BÖLGEDE BULUNUR?

CEVAP: İÇ ANADOLU

61 OLGU NEDİR? 

 CEVAP: GERÇEK GÖRÜŞ

62. İKİ PARELEL ARASI KAÇ KM DİR?

CEVAP: 111

63. DÜNYADA KAÇ KITA VARDIR?

CEVAP: 7

64. DÜNYAYI İKİYE BÖLEN HAYALİ ÇİZGİYE NE AD VERİLİR?

CEVAP: EKVATOR

65. ASMA BAHÇELERİNİ KİM YAPMIŞTIR?

CEVAP: BABİLLİLER

66. HZ MUHAMED NE ZAMAN VEFAT ETTİ?

CEVAP: 620

67. BABİLLERİN EN ÜNLÜ KRALI KİMDİR?

CEVAP: HAMMURABİ

68. H.Z MUHAMMED NE ZAMAN DOĞDU?

CEVAP: 571

69. AMERİKANIN BAŞKENTİ NERESİDİR?

CEVAP: NEWYORK

70. INGİLTERENİN BAŞKENTİ NERESİDİR?

CEVAP: LONDRA

71. ÜLKEMİZDE KAÇ TANE SOSYAL BILIMLER LİSESİ VARDIR?

CEVAP: 21

72. ÇEVRE KORUMA HAFTASI NE ZAMAN?

CEVAP: 21 MART

73. H.Z ALİ NE ZAMAN HALİFE OLDU?

CEVAP: 963 

74. H.Z ÖMER NE ZAMAN HALİFE OLDU?

CEVAP: 745

75. H.Z OSMAN NE ZAMAN HALİFE OLDU?

CEVAP: 840

76. MÜSLÜMANLAR MEKKEYE KAÇ YILIN DA HİCRET ETTİ?

CEVAP: 620

77. BABİLLER NE KÖKENLİDİR?

CEVAP: ARAP

78. ANADOLU MEDENİYET MÜZESİ KAÇ YILINDA YILIN MÜZESİ SEÇİLDİ?

CEVAP: 2003

79. SÜMERLER DİLİNDE ES NE DEMEK?

CEVAP: SU

80. SÜMERLER DİLİNDE E NE DEMEKTİR?

CEVAP: KADIN

81. ŞEHİTLER GÜNÜ NE ZAMAN DIR ?

CEVAP: 29 EKİM

82. 625 YILINDA NE OLDU?

CEVAP: HENDEK SAVAŞI

83. 630 YILINDA NE OLDU?

CEVAP: H.Z ALİ HALİFE OLDU

84. HENDEK SAVAŞI NE ZAMAN YAPILDI?

CEVAP: 623

85. ISTİKLAL MARŞININ KABULU NEZAMAN?

CEVAP: 21 MART 1921

86. INGİLTERENİN YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: CUMHURİYET

87. CANADA'NIN YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: OLİGARŞİ

88. FAS'IN YÖNETİM BİÇİM YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: TEOKRAŞİ

89. AZERBAYCAN'IN YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: CUMHURİYET

90. ÇİN HALK'IN YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: TEOKRAŞİ

91. RUSYANIN YÖNETİM BİÇİMİ NEDİR?

CEVAP: OLİGARŞİ

92. DÜNYA'DA 2000 YIL ÖNCE KAÇ KİŞİ VARDI?

CEVAP: 25.000

93. KADINLAR YENİ ZELANDA'DA NE ZAMAN OY VERDİLER?

CEVAP: 1982

94. KADINLAR AVUSTRALYA'DA NE ZAMAN OY VERDİLER?

CEVAP: 1992

95. KADINLAR ALMANYA'DA NE ZAMAN OY VERDİLER?

CEVAP: 1984

96. KADINLAR ABD'DE NE ZAMAN OY VERDİLER?

CEVAP: 1686

97. TÜRKİYE'DE 1999 KADIN MİLLETVEKİLİ KAÇ TANEYDİ?

CEVAP: 15

98. TÜRKİYE'DE 1935 KADIN MİLLETVEKİLİ KAÇ TANEYDİ?

CEVAP: 5

99. TÜRKİYE'DE1939 KADIN MİLLETVEKİLİ KAÇ TANEYDİ?

CEVAP: 7

100. TÜRKİYE'DE 1943 KADIN MİLLETVEKİLİ KAÇ TANEYDİ?

CEVAP: 8